L’Escola Sant Julià s’acosta a la fusta i les noves tecnologies aplicades a l’ofici de fuster amb una activitat del Ciutat i Escola

0

Alumnes de 5è de primària de l’Escola Sant Julià participen avui i demà en l’activitat “La fusta i les noves tecnologies aplicades a l’ofici de fuster”, impulsada pel Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i l’Institut Escola Industrial. La proposta, que forma part del programa municipal Ciutat i Escola i s’emmarca dins la Setmana de la Fusta de Catalunya, té com a objectiu acostar els nens i nenes a la fusta i als seus processos, des del bosc, passant per la fàbrica i fins a arribar als mobles i eines que tots utilitzem cada dia. Tot plegat a partir d’una metodologia d’aprenentatge i servei, amb la qual alumnes de formació professional de l’Escola Industrial col·laboren transmetent als infants aprenentatges vivencials sobre una formació i una professió que ells mateixos estan aprenent.

L’activitat, que es porta a terme a l’Institut Escola Industrial, ha previst dues sessions, una per a cada grup classe. La primera s’ha celebrat avui i la segona serà demà. És previst que demà dimecres, 7 de novembre, a 2/4 de 12 del migdia, visitin l’Escola Industrial el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro.

Cada sessió consta de diverses accions per tal que l’alumnat conegui el món de la fusta i la professió de fuster i construeixi un joc de dòmino que s’emportaran a l’escola. Alhora, incideix en l’ús de les noves tecnologies per a una professió que molts cops tenim associada a una manera de fer exclusivament artesana. Així mateix, la proposta fomenta la col·laboració i treball en equip per a l’assoliment d’un objectiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí