Any de bolets al bosc de Can Deu

0

No és que la producció de bolets als boscos dels afores de Sabadell sigui escassa. Si costen de trobar és perquè són prou els veïns de la ciutat que en busquen i en saben els racons. Sigui pel sòl argilós i per les condicions de la soleia no gaire llunyana a l’aparcament veí als dipòsits d’aigua de Ca n’Ustrell, els rovellons d’aquest paratge són els més apreciats per alguns coneixedors. Aquests dies, tot i un pèl tard, se n’han trobat.

Valguin de mostra els que, reproduïts a la fotografia, ha trobat aquest matí un veí de Ca n’Oriac. No donen per un gran àpat però, com se sol dir, fan il·lusió. També per això, el gust no es pot comparar amb els que venen a les botigues o provenen d’altres llocs.

A l’obaga de Can Deu és més fàcil trobar rossinyols de pi, potser més coneguts ara com a camagrocs per com n’hi diuen a les botigues. Per tot arreu, les menys apreciades poagres, pinatells i algun fredolic. I, cap a la banda del torrent de Ribatallada, és probable que cap al desembre s’hi faci algun carlet. D’altres anys, d’hiverns beningnes i pluges més o menys sostingudes, hi han estat prou abundants.
Com la resta d’usuaris de Can Deu, els aficionats als bolets o als espàrrecs, que també hi tenen una bona temporada quan n’és el temps, és queixen que el bosc no està tan net de farda, brossa i esbarzers com quan el portava la Caixa d’Estalvis de Sabadell, que hi tenia un dels millors actius de la seva Obra Social. La seva hereva, la Fundació Antiga Caixa de Sabadell, demostra disposar de menys recursos per la cura i manteniment d’aquest espai

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí