El partit Atlético de Madrid-Sabadell del 1969 salta de nou a l’actualitat

0

El gol agònic de Godín per l’Atlético de Madrid, al partit de la jornada de Lliga entre aquest equip i l’Athletic de Bilbao, ha fet que El Pais i As entre d’altres medis evoquin avui l’Atlético Sabadell del 1969, saldat al Manzanares amb remuntada dels locals i un empat a dos gràcies a un gol no pas menys dramàtic d’un dels seus devanters estrella de llavors, Isacio Calleja. “El gol del cojo”-

Els aficionats del Sabadell, respecte als encontres amb l’Atlético, tenen molt més present aquell 0-2 a la Creu Alta de la temporada posterior, amb el qual l’equip madrileny es va proclamar campió de lliga. I, en un record molt més estimulant, aquell altre partit contra el filial, Atlético Madrileño, que al 1986 va resoldre l’ascens del Sabadell a Primera Divisió.

A El Pais. el record d’aquell Atlético-Sabadell de fa gairebé 40 anys obre pàgina amb un més dels magistrals articles que Alfredo Relaño publica cada dilluns en aquest diari, sota l’epígraf “Memorias en blanco y negro”. El protagonista, Isacio Callejo, en aquell partit va haver de jugar de devanter centre tot i ser lateral, i tot i estar lesionat d’una cama va marcar de cap.”Homenaje al gol del cojo”, titula el cronista.

El matx Atlético de Madrid-Sabadell va ser considerat prou important perquè TVE el retransmetés aquell diumenge “, com a partit de la jornada. Tot Espanya va veure i admirar el “gol del cojo”, evocat ara.

En aquell partit, el Sabadell empaitava la classificació a la Copa de Fires, antecedent de l’actual Lliga Europea de la UEFA. La va aconseguir i en va disputar la primera ronda contra el Bruges de Bèlgica. El matx va ser considerat prou important perquè TVE el retransmetés aquell diumenge, com a partit de la jornada. D’aquí, també, el record d’aquell gol de Calleja.

Fins el 1970, el reglament no permetia substituir jugadors lesionats durant el partit. D’aquí que, a més a més, aquell “gol del cojo” a càrrec de Calleja es considerés com a mostra del final d’una època. D’aquell reglament obsolet, el Sabadell en va patir amargament en la final de Copa d’Espanya del 1935, contra el Sevilla a l’estadi Chamartín, ara Santiago Bernabeu.

La memòria del futbol va per equips. Segons Alfredo Relaño, el gol de Godín aquest dissabte va fer que tot d’amics de Isacio Calleja el truquessin per telèfon d’immediat. En efecte, s’hi va fer cèlebre. Tota Espanya el va veure per televisió, quan només hi feien futbol un cop a la setmana, els diumenges, i se’n va parlar durant mesos. En temps del var, se’n torna a parlar.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí