L’Ajuntament compra per a TUS tres autobusos híbrids cofinançats per la Unió Europea

0

La Junta Municipal de Govern ha aprovat l’encàrrec a Iveco de tres autobusos híbrids que operarà Transports Urbans Sabadell (TUS). El model triat, l’Iveco Urbanway, ha estat el millor puntuat al concurs públic d’adjudicació que l’Ajuntament va convocar a l’efecte.

El lliurament s’efectuarà d’aquí a vuit mesos segons previst, i el pagament puja a 1.234.200 euros per tots tres vehicles. L’import està subvencionat en un 50% per la Unió Europea mitjançant l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Integrat (EDUSI).

El model Urbanway, amb potència de 286 CV en el motor de combustió i 120 kW en l’elèctric, ve equipat amb l’innovador sistema Ecodriving. Entre d’altres efectes, fa que quan la velocitat del vehicle és inferior a 20 Km/h, l’habitual a zones de preferència per vianants com el Passeig o en l’apropament a les parades, la tracció sigui totalment elèctrica, amb la consegüent reducció de sorolls i emisions de Co2.

Amb aquesta nova adquisició, Sabadell continua renovant la flota d’autobusos urbans després de la recent adquisició de 15 nous vehicles que, sumats als 3 comprats al 2015 i els 10 que s’incorporaran al 2019, sumaran un total de 30 més nous sobre els 62 del total de la flota de TUS.

“Era indecent que la mitjana de vehicles fos de 15 anys, quan la majoria de ciutats els renoven quan tenen 12 anys”, ha advertit el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernández. Amb les noves adquisicions,  la flota de TUS tindrà el 50 % de vehicles nous i la mitjana d’antiguitat dels autobusos passarà a ser de 10 anys

Al respecte, el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha remarca que “en quatre anys haurem renovat el 50% de la flota de la TUS, cosa que demostra la voluntat d’aquest Govern municipal de donar un millor servei a la ciutadania pel que fa al mitjà de transport més democràtic i massiu que hi ha a la ciutat. Era indecent que la mitjana de vehicles fos de 15 anys, quan la majoria de ciutats els renoven quan tenen 12 anys”.
Amb aquesta actuació política, la mitjana d’antiguitat dels vehicles de la flota baixa dels 15 anys als 10, amb una reducció molt notable. Els primers vehicles a ser substituïts seran els més antics, fabricats entre el 1995 i 1998.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha destacat “l’impacte que aquesta renovació tindrà sobre la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat, ja que aquests vehicles consumeixen de mitjana un 30% menys de combustible que els substituïts i, per tant, generen menys emissions de gasos contaminants”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí