L’Institut Castellarnau, capdavanter en formació professional, munta al Taulí la I Jornada d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear

0

Nascut fa 40 anys en el més remot dels afores i en plena frontera amb Terrassa, sense veïns al voltant i amb no gaire més atractiu que el d’últim recurs pels rebutjats a d’altres centres, l’Institut Castellarnau destaca ara entre els centres capdavanters en formació professional. Ha aconseguit èxits, fins i tot esportius, en les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme. I, amb tanta o més desinvoltura, demà porta al Taulí la I Jornada d’Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear.

Tecnologia punta. Va de tac’s, gammogracies, ressonàncies òssies. Aquesta I Jornada tindrà per escenari el de l’Auditori de la Corporació Sanitària Parc Taulí , la insititució mèdica de la ciutat i la comarca on moltes persones estan pendents d’aquesta mena de proves pel futur de la seva salut, fins i tot de la vida. També allò de l’educació als llocs de treball, que deia el sabadellenc Pau Vila que abans de geògraf va ser pedagog.

L’Institut Castellarnau és l’únic a la ciutat que ofereix el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Imatge per al diagnòstic i medicina nuclear. La Jornada coincideix amb el 40è aniversari del centre educatiu, sota el lema “40 anys de formació, 40 anys avançant junts”.
La jornada va adreçada a tècnics superiors de Diagnòstic per la Imatge i Graus d’Infermeria. Serà una oportunitat perquè els participants puguin compartir coneixements, tot contribuint a una formació dels professionals cada cop millor –tant en l’aspecte tècnic com assistencial– i cada vegada més actual, tenint en compte la incorporació de les darreres tecnologies.

La trobada es portarà a terme durant tot el dia. La inauguració està prevista per a 2/4 de 9 del matí i comptarà amb l’assistència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i del regidor de Salut, Ramon Vidal. El programa s’estructura en cinc blocs: Conceptes genèrics de la professió; Radiologia Vascular intervencionista / Emprenedoria / Tomografia Computada; Defensa de pòsters; Medicina Nuclear / Ecografia; i Ressonància Magnètica / Mamografies / Raigs x Convencional.

A banda d’animar a l’assistència, l’Institut Castellarnau i les institucions que amb ell col·labores en l’organització, han volgut prioritzar la participació activa. És per això que, al llarg dels diferents blocs, s’han previst diferents ponències de 15 minuts a càrrec dels participants sobre diversos temes, relacionats amb la imatge per al diagnòstic i la medicina nuclear. També hi haurà un altre espai per a la defensa de pòsters (treballs resum explicatius i visuals), dins el qual cada equip d’autors disposarà de tres minuts. Al final de la jornada es premiaran la millor comunicació oral i el millor pòster.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí