L’Associació de Locals de la Zona Hermètica s’indigna per la lentitud del futur Pla d’Oci

0

Malgrat el tancament de les sales de la Zona Hermètica, l’Associació dels empresaris d’oci que hi van ser actius segueix en peu. Entre els seus objectius, lluitar “en defensa dels nostres drets i “formar part d’aquest nou pla d’oci nocturn que es va anunciar solemnement al ple municipal de maig de 2016, i que, gairebé dos anys i mig després, ni se’l coneix ni se l’espera”, en expressió del president de l’Associació, Josep Cosp.

La conseqüència de tot plegat és, segons considera, que “una ciutat com Sabadell, amb més de 200.000 habitants, s‘hagi quedat pràcticament sense oci noturn, i que els operadors de les discoteques, tots ells empresaris de la nostra ciutat, tinguem avui els nostres locals tancats, els nostres treballadors acomiadats, i sense cap alternativa a la vista».

Per part de l’Associació, Cosp explica que “sempre hem optat pel diàleg, i en aquest sentit ens refiàvem del compromís que va ser aprovat per l’unanimitat de tot el consistori en aquell ple municipal de maig de 2016, i per tant abans de que fos dictada la sentència per part del Tribunal Suprem”.

En aquest acord de ple, entre d’altres compromisos, hi havia, recorda, “el de modificar el Pla Especial de Regulació dels Usos Recreatius i de Restauració del barri de Gràcia per garantir una oferta suficient d’oci nocturn a la localitat. Però la realitat és que s’han oblidat de nosaltres i el diàleg no ha existit”.

Després de gairebé 25 anys, els sabadellencs no han pogut celebrar la Castanyada als locals de la Zona Hermètica i, pel que sembla, tampoc el Nadal ni el Cap d’Any.

En aquest compàs d’espera, Cosp explica que, “en els darrers mesos hem entrat fins a tres instàncies a l’Ajuntament per parlar amb l’alcalde i demanar explicacions, i el que han fet és donar-nos pel seguit. Només hem rebut una notificació on no s’aclareix res“.

El president de l’Associació de Locals de la Zona Hermètica lamenta aquesta “inacció de l’Ajuntament en el tema que ens ocupa”, i desitja que, “en cas que hi hagués alguna novetat pel que fa al Pla Director d’Usos i Activitats Econòmiques, del qual depén el Pla d’Oci Nocturn, que ens ho fessin saber, atés que som empresaris sabadellencs amb molts anys d’experiència en el sector”.

Val a dir que, després de gairebé 25 anys, els sabadellencs no han pogut celebrar la Castanyada als locals de la Zona Hermètica i, pel que sembla, tampoc el Nadal ni el Cap d’Any. Cosp avisa que “s’acosten els sopars d’empresa, i els ciutadans no tindran on anar a fer una copa i ballar, a menys que optin per agafar el cotxe i sortir de la ciutat, amb el perill que això comporta“.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí