El PSC creu que el govern municipal posa la ciutat en risc amb l’intent d’intervenir Smatsa a sis mesos de les eleccions

0

“L’alcalde menysprea als partits que no formen part del govern, posa en perill desenes de llocs de treball i desatén el risc econòmic d’una intervenció ideològica”, considera el PSC de Sabadell en un comunicat de premsa difós avui.

Els socialistes critiquen la gestió del govern en relació a la intervenció de l’empresa SMATSA i denuncien el risc que suposa per la ciutat embarcar-se en aquesta creuada a sis mesos de les eleccions: «L’alcalde oculta informació a treballadors i oposició davant d’una decisió ideològica de conseqüències imprevisibles».

El PSC carrega contra l’alcalde, Maties Serracant, per ocultar informació sobre una decisió que pot deixar hipotecada la ciutat a les portes d’unes eleccions. Els socialistes demanen al Govern i l’empresa que busquin alternatives a l’ITF per fer efectiu el servei i deixin de banda l’ERO, evitant prendre mesures que posin en risc la pau social i l’economia del consistori.

El primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, acusa al govern municipal d’enganyar sistemàticament als grups de l’oposició i amagar les seves intencions «estem davant d’una decisió que té impacte en els llocs de treball, en la neteja de la ciutat i pot tenir gran afectació econòmica per l’Ajuntament. Aquestes mesures requereixen del màxim consens i informació, i només estem trobant opacitat».

Gibert sosté que el govern ha de pensar que està en joc la feina de molts treballadors i del que pot suposar embarcar l’Ajuntament en un procés de resultat imprevisible: «Ens agradaria conèixer l’opinió dels diferents socis de Govern, no poden estar callats davant d’una decisió d’aquesta magnitud. De moment, veiem el de sempre: una supeditació absoluta de l’Ajuntament a les ordres de la CUP».

El regidor socialista Carlos Corcuera diu que «l’alcalde i el govern ens està menyspreant, sense cap respecte institucional per nosaltres ni per la resta de grups que formem part de l’oposició». Per Corcuera estem davant d’una situació que pot derivar en un ERO (Expedient de Regulació d’Ocupació), en una vaga dels treballadors al desembre, i en una intervenció imminent, per part de l’Ajuntament, del servei de neteja pública.

«Creiem que, tal com va prometre el govern, és un problema suficientment important com per informar a l’oposició i no enganyar-nos d’aquesta manera». Així, els socialistes es queixen de no disposar encara de la documentació on s’explica els motius de la intervenció del servei que presta l’empresa, així com la justificació per tirar endavant una decisió d’aquest nivell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí