Concert palestí-català a la seu de la Simfònica, i la banda amb l’Orient et Occident de Saint Saëns al Principal, tots dos aquest diumenge a migdia

0
Palestina Batega

D’una banda el darrer dels tres concerts (ahir al Born i abans d’ahir Reus) dels palestins Al Kamandjati Ensemble junt amb el col·lectiu català d’intèrprets Cordes del món, on hi predominen els de formació clàssica però, tal com indica el seu nom, cultiven repertoris d’inspiració popular d’arreu del món amb el suport teòric de l’etnomusicologia. És a la seu de la Simfònica (Narcís Giralt, 40), l’antic saló de ball del Círcol Republicà Federal.

Els partíceps ho presenten com “una conjunció musical que ens transportarà a la vida i els carrers de Ramal·lah, Jenin, Jericó o Jerusalem, amb un repertori conjunt que inclourà: samai, longa, peces basades en el cançoner clàssic àrab (com la taktoka), cançons tradicionals de la música palestina i catalana, a més de nombroses emocions sensorials”. El concert, a més s’emmarca dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau. (Veure vídeo, enregistrat divendres a Reus)

Concert palestí-català a la seu de la Simfònica, i la banda amb l'Orient et Occident de Saint Saëns al Principal, tots dos aquest diumenge a migdia 1

I al Principal, a la mateixa hora, la Banda tocarà la sensacional “Orient et Occident” de Camille Saint-Saëns, que el seu autor va presentar al 1870 com “Grande marche pour harmonie militaire”. Sota la batuta del sabadellenc Bernat Castillejo, com no podria ser d’altra manera, la va interpretar l’estiu passat. En aquesta ocasió, i arran l´èxit de llavors, es programa amb honors de Concert de Nadal de la Banda. L’Orient fa, en aquest cas per als reis del Pessebre i de la festivitat corresponent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí