La inspiració de Pedro Burruezo i Medievàlia Camerata ve de nou a Sabadell, aquesta nit a l’Espai Agora de Sol i Padris

0

Tan aviat se’l pot sentir al Festival de Música Antigua de Córdoba com l’endemà al de Noves Sonoritats de Collbato, i a Sabadell pràcticament cada dos o tres anys des d’en fa trenta. Amb la seva Medievàlia Camerata, nou quintet i formació més recent entre tantes com ha creat i alterna, Pedro Burruezo és aquesta nit (21 h) a L’Espai Àgora del Centre Cívic de Sol i Padrís-Sant Oleguer, un dels seus escenaris més habituals a la ciutat.

El proper 24 de gener serà als Caprichos del Apolo format trio amb Eduardo Paniagua, un dels més grans del folk a Espanya, i el laudista sudanés Wafir Gibril, amb qui precisament ha estat a L’Agora en diverses ocasions. A L’Àgora, el quintet que avui l’acompanya ho fa amb honors de debut. Amb ell té previst emprendre bona part de les gires d’aquest any, intenses com sempre a l’estiu, per tot Espanya i les ribes de la Mediterrània.

En la seva particular música, hi va l’influxe de l’Orient i en especial el del misticisme sufí, i enmig els llegats cristià i sedardí que van confluir en la Península Ibèrica a l’Edat Mitjana. És un gran coneixedor del flamenco, del qual en va ser crític al diari ABC a més de tot de revistes. A Sabadell, com a espectador i cronista, va ser molt assidu i entusiasta dels recitals al Pati del Museu d’Art. I, en un altre vessant, també és editor de la revista The Ecologist.

L’evolució de Pedro Burruezo no té secrets a Sabadell. En donava les claus el llargmetratge documental “Las tres vidas de Pedro Burruezo”, de Pedro López, que es va projectar en sales comercials i, a Sabadell, a l’aire lliure a Can Gambús, a la Festa Major del 2014. I en quant a escenaris, des d’aquell Piano Jazz on va actuar als anys 80, quan liderava el grup rock mestís Claustrofobia, fins a Joventuts Musicals en els cicles de músiques populars, o l‘església dels Escolapis a més de l’Àgora.

Des de fa un anys està establert a Sant Feliu de Guixols, cosa que l’ha allunyat una mica de Sabadell. Allà ha creat grans produccions junt amb la coral Cypsella, amb la qual va fer un concert memorable a L’Auditori. Al quintet que pràcticament estrena avui destaca la violista sirio catalana Maia Kanaan, amb qui ha vingut a Sabadell en d’altres ocasions, junt amb el violoncelista Jordi Ortega, Robert Santamria a les cordes del ganun i el percusionista flamenco Jordi Rallo.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí