Continuïtat al Col·legi d’advocats després de les eleccions parcials d’aquest dilluns

0
Els candidats en les eleccions a diputats del Col·legi d'Advocats

Entre els “col·legiats no exercents”, el primer en anar a votar ha estat el fotògraf Francesc Esteve Soley, amb obra als museus. Joan Oliver, en els seus temps, també va ser un jurista “no exercent”, com Farrés quan es va posar d’alcalde i va deixar el despatx. Aquest dilluns se sotmetien a votació tres càrrecs de diputats en la Junta del Col·legi d’Advocats de Sabadell, i han sortit reelegits els qui com a tals venien representant els seus companys.

Josep Farnés Costajussà, Jaime Lapaz Castillo i Maria Isabel Garcia Ruiz, són els que eren a la junta i hi segueixen sent. Però tots tres han tingut rivals a les urnes i, tal com ha observat un dels juristes sabadellencs de major prestigi, Antoni Quintana Petrus que és també eminent melòman, “més de la meitat dels candidats son advocadeses. Aquest detall em sembla molt bé“. Junt amb la companyonia, ha estat el fet més notable d’unes eleccions sense sorpreses.

Rera Antoni Quintana, quan així s’expressava per El Dia de Sabadell, el retrat de Sant Ramon de Penyafort pintat per Ricard Molins de Mur, que així mateix va retratar tots els presidents del Col·legi. Segurament, aquell pintor sabadellenc hauria tret punxa al comentari. Solia fer tertúlia amb Francesc Esteve, precisament, i el dibuixant Ramon Noé que no va estudiar lleis, simplement Belles Arts, però sabia de la vida tant o més que els advocats.

D’advocats col·legiats a Sabadell n’hi ha uns 1.200, dels quals un miler exercents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí