Innocentada viral a El Dia de Sabadell: Moltes gràcies, lectors

0

Milers de visites, centenars de “me gusta” o “m’agrada”, i entremig es deuen haver produït infinitat de somriures. Ha estat l’efecte de la innocentada: “Casino de lujo en el Castell de Can Feu: Las Vegas se dispone a aterrizar en Sabadell”, que deia el titular. S’ha fet viral.

Ha corregut com la pòlvora per les xarxes socials, sobretot facebook. Però la intenció, prèvia, ha estat la d’animar somriures: Alegrar els lectors i donar-li, al dia, una mica de perspectiva mirant l’horitzó, en la mesura de les llums a aconseguir entre tots plegats.

Moltes gràcies als qui, per centenars, ho heu llegit i difós. I, més que per atenció a la vostra lectura, uns aclariments. L’únic cert és el que es diu respecte la vinguda de Steven Spielberg a Sabadell, a l’aeroport. Precisament allà on segurament molts han dubtat. La realitat supera la ficció.

La referència a la vinculació de Can Feu al gust pels cavalls, és l’altre aspecte cert i positiu de l’acudit. Tant més quan ara mateix, en vigílies de la Passada, els qui hi participen tant troben a faltar el recurs a les quadres del castell, que per l’ocasió van tenir obertes durant molts anys.

Llavors, el Castell de Can Feu no era de propietat municipal, com ho és ara. I tanmateix el tenien obert. Després, als concurrents a la Passada, se’ls va enviar a les quadres de l’antic Quartel de la Guàrdia Civil. Els qui manaven a l’Ajuntament les van enderrocar tot seguit. L’únic de tot l’edifici.

El Dia de Sabadell no és “sabadellenquista” ni ho serà. Menys encara, “tradicionalista”. En tot cas liberal i democràtic, en els valors de la Il·lustració. No volem ser un medi ideològic, ni del “sabadellenquisme”. Periodisme de dades, prèvies a l’anàlisi.

Però com van descobrir Cels Gomis o l’il·lustre sabadellenc Marian Burgués, que tampoc no va ser nostàlgic i menys encara sabadellenquista, que va ser sobretot crític i esperit lliure, hi ha la creativitat popular, valuosíssima i aguda. L’acudit l’ha fet emergir en tot de comentaris.

Entre els qui més ha rigut sobresurt un jove sabadellenc, l’Aleix González que és l’ànima de lAssociació Cultural Can Feu, militant en la voluntat de recuperar plenament aquesta mena de castell que no és tal ni antic, però evidentment té altres valors i potencialitats.

Com tothom, fora de la redacció de El Dia de Sabadell, Aleix Gonzàles no estava avisat de l’acudit. Ha estat el primer en trucar i felicitar-nos, entre grans riallades. A El Dia havia el temor a no fer mal, ni a ell ni a ningú. La por s’ha esvaït, entre somriures.

Rebutjant la ideologia, fins i tot la del sabadellenquisme. Els fets abans que la moral. Però si, a més de per fer riure tal com era la intenció, l’acudit ha servit per contribuir a la recuperació de Can Feu, patrimoni i per tant font de coneixement, que això és el que val, més contents encara.

Moltes gràcies.

El Dia de Sabadell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí