Comença a Bellaterra la recollida de signatures per deixar Cerdanyola i pertànyer a Sant Cugat

0

Els veïns de Bellaterra que estiguin d’acord en què s‘inicien els tràmits perquè el barri es separi de Cerdanyola, i s’annexioni al municipi de Sant Cugat, poden ja expressar aquesta voluntat. Des del passat dia 15 de desembre el grup promotor pro segregació de Cerdanyola recull signatures a l’estació dels Ferrocarrils de dimarts a divendres, de 9 a 13 hores, i a les dependències de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), de 19 a 21 hores . Els mateixos organitzadors de la consulta reconeixen que a causa de les festes nadalenques només s’han recollit firmes uns pocs dies. El procés s’estendrà fins al dia 31 de gener.

En la sessió plenària de l’Ajuntament de Cerdanyola, corresponent al passat mes de novembre de 2018, el president de l’EMD de Bellaterra, Ramon Andreu, va anunciar davant la resta de regidors de la Corporació, que es disposaven a recollir signatures per conèixer la voluntat de els bellaterrencs.

Andreu va argumentar que, per circumstàncies territorials i de desenvolupament de la zona, Bellaterra està absolutament desconnectada de Cerdanyola. Hi ha molta més vinculació dels seus habitants amb les ciutats de Sant Cugat o Sabadell, va afegir. Entre les circumstàncies territorials, va destacar la construcció d’una universitat de dos quilòmetres i la barrera insalvable que suposa l’autopista que divideix en dos Cerdanyola.

Per contra, va afegir que la construcció de la línia de ferrocarril que uneix Bellaterra amb Sant Cugat i Sabadell els ha unit més amb aquests municipis. La realitat, va manifestar Andreu, és que “gairebé ningú a Bellaterra coneix o es desplaça a Cerdanyola i sí ho fa a Sant Cugat o Sabadell”.

El president de l’EMD va afegir que s’ha de tenir en compte l’actual realitat per actuar en conseqüència sense que la separació amb Cerdanyola es plantegi com un anar contra aquest últim municipi ni retreure res a ningú pel que s’ha fet o s’ha deixat de fer, va afegir. No és anar contra Cerdanyola, sinó que es tracta d’arreglar una situació anòmala, va dir.

Andreu va comunicar aleshores que s’iniciaria la recollida de signatures entre els veïns de Bellaterra. “Si es supera el 50% de persones a favor de l’annexió amb Sant Cugat, formarem una comissió de veïns per iniciar el procés”, va anunciar davant del ple de l’Ajuntament de Cerdanyola. “Només els demano a vostès que siguin respectuosos amb aquest procés que iniciarem”, va manifestar.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha evitat pronunciar-se sobre la qüestió però ha manifestat que escoltarà atentament la veu dels bellaterrencs.

Una població de 3.000 habitants

Bellaterra és un nucli de Cerdanyola d’uns 3.000 habitants situats entre Sant Cugat, Sabadell i la Universitat Autònoma amb edificis singulars com l’Església de la Santa Creu, l’Estació del Ferrocarril i l’Hostal Sant Pancraç que estan catalogats al igual que la Font del Parc de la Bonaigua. Es tracta d’un dels millors exemples de ciutat jardí noucentista que s’han conservat a Catalunya. Segueix la línia d’altres urbanitzacions anteriors com s’Agaró o Terramar. El plànol d’urbanització es va aprovar definitivament l’any 1934 quan ja feia alguns anys que als terrenys de Can Domènec s’havien anat instal·lant algunes cases de segona residència i abans de l’expropiació dels seus terrenys per construir la Universitat Autònoma.

Foto: Cartell anunciant la recollida de firmes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí