La ciutat, viscuda i vista pel pintor Ramiro Fernández: “Persones de Sabadell”, l’estrena

0

Nova secció a El Dia de Sabadell, i aquesta en video: “Persones de Sabadell”. Per l’estrena el pintor Ramiro Fernández, que en la seva veu i des del seu lloc a la ciutat, el del seu taller, el mostra i parla, de la ciutat i de la seva obra.

Ramiro Fernández (Sabadell, 1961), és deixeble de Manuel Duque, i es troba en la generació artística sabadellenca dels 80, com Agustí Puig, Antoni Marqués, Pep Sallés, Francesc Bordas, Oriol Vilapuig, Nati Ayala, Josep Madaula, l’enyorat Jesús Llamas i, evidentment, altres més. La llista és llarga, i enllaçaria amb Alfons Borrell, Xavier Oriach o Isidre Manils, també entre d’altres conveïns.

És la generació sabadellenca que, com a tal, ha aconseguit major projecció fora de la ciutat. Però aquí, el tema, és Ramiro Fernández, com a persona i autor. En vindran més, a la secció. Persones de Sabadell amb altres visions i activitats.

La secció és a càrrec de la documentalista i fotoperiodista Helena Torrent, sabadellenca i de El Dia de Sabadell. Res a afegir a aquest video seu. Es tractade veure’l i, si agrada, disfrutar-lo i compartir-lo. De part seva, potser només aquesta foto del rodatge.

La ciutat, viscuda i vista pel pintor Ramiro Fernández: "Persones de Sabadell", l'estrena 1
Taller de Ramiro Fernández, a Sabadell (Helena Torrent/El Dia de Sabadell)

Ramiro Fernández és, també, l‘autor de la capçalera de El Dia de Sabadell, i amb ella allò que se’n diu la “manxeta”: La imatge emblemàtica d’aquest medi, que és nou però se sent com si portés molts anys a la ciutat. Una mica com Ramiro Fernández en l’art.

Ens fa molt de goig. Un plaer, i no només dels sentits. Moltes gràcies, a Ramiro Fernández. I no tan sols per obrir-nos el seu món, vital, sensible i ciutadà. Per entendre aquesta emoció, i compartir-la, només cal fer un clic sobre el vídeo. De debó que val la pena.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí