La intensitat de l’exposició d’Agustí Puig a Terrassa en un video espectacular

0

Per veure què fa l’artista sabadellenc Agustí Puig, hi ha dues opcions: Nova York per Nadal, o ara Terrassa, a punt d’acabar al cap de dos mesos de notori èxit. A Nova York, les Franlkin Bowles Galleries del West Broadway, on des de fa 7 anys es fixe en tan assenyalades dates. I a Terrassa, encara una setmana més, al Centre Cultural de l’antiga Caixa d’allà (La d’aqui… ).

L’exposició és espectacular, a més d’imprescindible. I aquí aquest vídeo produït i editat per Ariadna Puig, filla de l’artista. De la pintura, amb dos obres de gran format encarregades en motiu de l’exposició, a l’escultura, en la qual Agustí Puig va aconseguint resultats cada cop més suggerents. El seu monument a Farrés, al Parc Catalunya, no és cap anècdota.

I un fet tampoc a passar per alt: Té sentit que Nova York i, més que Terrassa, Barcelona, siguin les ciutats més receptives a aquest sabadellenc. La d’Agustí Puig, ara molt madurada i elaborada, no deixa de ser una obra en molt deutora a l’expressionisme abstracte, el de Pollock o Motherwell a Nova York, o el de Tàpies i l’informalisme a Barcelona.

La intensitat de l'exposició d'Agustí Puig a Terrassa en un video espectacular 1

Encara que sigui a Terrassa, és Barcelona tota vegada que l’actual exposició ve promoguda i organitzada per la benemèrita Fundació Vila Casas, la institució que més va fent per l’art actual creat a Sabadell (mostres dedicades a Isidre Manils, Manuel Duque, Alfons Borrell, Antoni Marqués..) i també, des de la iniciativa privada, la més atenta a l’art actual.

Agustí Puig, creant una  pròpia cosmicitat“, diu el títol de l’exposició. En efecte, entre els temes hi va com l’artista sabadellenc va creuant disciplines i creant tècniques, de la pintura o l’escultura al gravat al boix, tan manual, i sobretot el dibuix, perquè l‘eloqüencia dels traços d’Agustí Puig, depuradíssims, és realment excepcional; i igual la pintura, el sentit del color.

Energia, força, sentit… De vegades la figura humana, i en ella el moviment. I, de vegades, ni tan sols això. Molt més depurat, i per tant abstracte. I per damunt de tot l’emoció, l’energia i la força. Estant tant lluny d’ell, per actituds, estils propis i edats però pels espais compartits, aquesta exposició d’Agustí Puig agradaria molt a Borrell o a Duque. Per l’emoció.

La intensitat de l'exposició d'Agustí Puig a Terrassa en un video espectacular 2

En l’anar fent de la Fundació Vila Casas, aquesta d’ara a Terrassa segueix les que en el seu Espai Volart de l’eixample barceloní va dedicar a Agustí Puig al 2014 i al 2009. Si no exposa en galeries d’aquí es per la feblesa en què ha caigut el mercat de l’art a Catalunya. Com Ramiro Fernández, sense anar més lluny, va amb preus i clients de fora, del món, que aquí no hi són.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí