Mes temàtic al Cineclub dedicat a les Road Movies: Avui “The grapes of wrath” de Jonh Ford

0

Avui dijous El Cineclub de Sabadell obre el mes temàtic dedicat a les “Road Movies” amb un clàssic de clàssics, Las uvas de la ira (Jonh Ford,1940).

Basada en una novela de John Steinbeck, publicada el 1939 i Premi Pulitzer el 1940, aquest film narra la història d’uns temporers d’Oklahoma durant la Gran Depressió expulsats de la seva terra i obligats a emigrar a Califòrnia.

Nominada a sis Òscars el 1941, dels quals en va rebre dos: al millor director i a la millor actriu secundària (Jane Darwell), Ford narra la història des del seva habitual tècnica magestuosa i seguint fidedignament la novela d’Steinberk, tot que en molts casos alguns lectors diran que és millor la novela, però això sempre passa.

Desnonament de la granja on porten vivint els últims 70 anys, emigració cap a un altre estat en familia… ens recorda a una situació molt present actualment, tan actual que fa por.

Mes temàtic al Cineclub dedicat a les Road Movies: Avui "The grapes of wrath" de Jonh Ford 1
The Grapes of Wrath (1940) – Figure 4. Ford’s tableau compositions draw from Depression iconography

 

“”… Allí donde haya un policía pegando a un muchacho, allí donde un recién nacido llore porque tiene hambre, allí donde haya una lucha contra la sangre y el odio en el mundo, mírame allí mamá porque allí estaré.
Allí donde haya alguien luchando por asentarse en algún lugar, o por un trabajo decente o una mano amiga, allá donde haya alguien que luche por la libertad, míra en sus ojos mamá porque allí estaré yo…”.  diu Tom Load a la seva mare.
Mes temàtic al Cineclub dedicat a les Road Movies: Avui "The grapes of wrath" de Jonh Ford 2
Harlingen (vicinity), Tex. Migrant worker sitting in front of fire. He lived with two other men workers By Russell Lee, 1903-1986, photographer 19390101. (Universal History Archive/UIG via Getty Images)

Sinopsis:

Tom Joad (Henry Fonda) torna a casa després de complir condemna a la presó, però la il·lusió de tornar a veure la seva família es transforma en frustració al veure que els han expulsat de les seves terres. Per escapar de la fam i la pobresa la família emprèn un llarg viatge ple de penalitats amb l’esperança de trobar un món millor a Califòrnia, la terra promesa.

Fitxa tècnica:

Director: John Ford

Guió: Nunnally Johnson

Música original: Alfred Newman

Fotografia: Gregg Tolan

Durada : 129 minuts

País : USA

Gènere: Drama

 

Avui a les 20.00 i 22.30h teniu la oportunitat de veure-la als cinemes Imperial de Sabadell.

Organitza: CINECLUB SABADELL

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí