El Sabadell RC s’emporta el derbi de rugbi davant els Carboners de Terrassa

0
Històric triomf del Sabadell RC (Marc Moliné)

ORIOL FERRAN.

Després de cinc temporades intentant-ho, el sènior masculí del Sabadell RC va aconseguir el passat dissabte derrotar per primer cop als Carboners de Terrassa. Els sabadellencs es van imposar al Derbi del Vallès per 28-19 en un partit molt emocionant que només es va decantar durant els últims minuts de partit. Amb la victòria el Sabadell RC abandona la part baixa de la classificació i comença a fixar-se en les places de playoff.

Els jugadors del Sabadell, al contrari que els últims partits, van sortir connectats des del primer minut. D’aquesta manera van prendre el control de l’ovali van poder dur a terme el seu joc, molt més ràpid i dinàmic que el del rival. Els de Fran Gonzalez van avançar-se amb una marca de Joel Boliart que Josu Quintana transformava per posar un 7-0 al marcador. Els visitants, tot i estar per sota al marcador no van defallir i van seguir amb el seu pla de joc, amb el qual van aconseguir empatar al voltant de la primera mitja hora de la primera part. Amb el 7-7 al marcador es va arribar a la mitja part i ho deixava tot per decidir.

A la represa el partit va ser molt més d’anada i tornada i el marcador va anar canviant de dominador. Primer els de Sabadell van agafar avantatge amb un cop de càstig col·locat entre pals per Josu Quintana, però els egarencs van retornar el cop amb una marca no transformada i els posava per davant, 10-12. Més tard, en dos cops de càstig pràcticament consecutius transformats per Josu Quintana els de Fran González es tornaven a posar per davant. Els visitants però van seguir insistint i en una bona jugada individual van aconseguir tornar-se a posar per davant al marcador amb una marca, aquest cop si transformada. Faltaven deu minuts per acabar el partit i els locals perdien de tres punts, però tenien clar que no podien deixar escapar el partit. Els de Sabadell van treure l’orgull i van aconseguir anotar una marca després d’una fantàstica jugada de davantera on RomainLachazatte va plantar la pilota, amb la transformació de la marca els locals es posaven quatre punts per sobre. Els últims minuts van estar dominats clarament pels sabadellencs que van mantenir la possessió de pilota i ja quan només faltaven tres minuts per acabar el partit van aconseguir una altra marca, la segona de Joel Boliart, que ampliava la distància fins nou punts i deixava en impossible la remuntada egarenca. Amb el xiulet final, i el 28-19 al marcador, l’explosió de felicitat per part de l’equip local i dels aficionats que es van desplaçar a La Roureda.

L’entrenador del Sabadell RC, Fran González, estava exultant al final del partit per la victòria aconseguida i assegurava “portem molts anys i encara no havíem guanyat a Carboners, després dels últims anys ens ho mereixíem”. A més el tècnic afegia que “hem fet un partit molt seriós en el que hem posat en pràctica a la perfecció el pla de joc establert” i afegia somrient que “crec que estic més content per això que per la victòria”.

El Sabadell RC ha entrat en una magnífica dinàmica de joc i resultats i encadena ja quatre jornades consecutives sense perdre, amb tres victòries i un empat. Aquesta ratxa de bons resultats ha permès que els sabadellencs abandonin momentàniament la part baixa de la classificació i es col·loqui a la zona segura amb opcions fins i tot de classificar-se per la fase final, encara que és complicat. El primer pas serà el pròxim diumenge quan els sabadellencs s’enfrontaran als nois de Badalona a domicili, una victòria deixaria al Sabadell RC amb molt bona posició de cara als últims partits per intentar una fita inimaginable després de les tres primeres derrotes. El que és clar és que la victòria al Derbi del Vallès aportarà als jugadors sabadellencs un extra de cara als pròxims partits.

www.jordipress.com 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí