Sant Jordi, pendent del cel: El temps i la coincidència amb l’endemà de Pasqua frustren llibreters i lectors

0

“Només falta que plogui”, en allò del ploure sobre mullat. Comentari dels llibreters de la ciutat que ahir diumenge al vespre intentaven deixar muntades les parades a la plaça del Dr. Robert, allà on els enyorats Jardinets. Veient a venir una matinada plujosa, com així ho ha estat, es van tornar a endur les caixes de llibres que hi havien dut. Més feina aquest matí.

No hi ha hagut vigília, aquest Dia del Llibre. I d’això se’n dolen més. A causa de la Setmana Santa que s’hi ha enganxat a l’extrem de fer coincidir la festa amb l’endemà del Dilluns de Pasqua, la pitjor combinació. En altres anys, les vendes dels dies abans compten molt. Hi va el mateix descompte, s’efectuen de manera més fluïda, i sumen molt. Però aquest any, res.

Sant Jordi, pendent del cel: El temps i la coincidència amb l'endemà de Pasqua frustren llibreters i lectors 1

El Dia del Llibre suposa entre el 10 i el 15% de les vendes que una llibreria qualsevol fa al cap de l’any, incloent Nadal, vacances, cursos escolars… El ram s’hi juga molt. I, a més, és una venda molt ocasional. N’hi ha que només compren llibres ara, perquè l’ambient s’ho porta i pels regals. I els qui de per si en compren, tendeixen a comprar-ne més: Efectes de l’oferta

Sant Jordi, pendent del cel: El temps i la coincidència amb l'endemà de Pasqua frustren llibreters i lectors 2

Per tant, si el temps i el calendari no acompanyen, vendes perdudes pels llibreters. Tant de bo siguin les mínimes. Aquest matí, els llibreters matinaran. Tant més quan, en aquesta vigilia que no ho ha estat de debó (dia festiu i amés rúfol), no han pogut deixar les parades a punt. L’angúnia, potser els haurà tret també la son. Tant de bo que no plogui, dins de tot.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí