Convocatoria indepe para el sábado; Frente al Ayuntamiento y durante la proclamación de Farrés (PSC) como alcaldesa

0

La convocatoria más o menos informal hasta ahora, se ha convertido en oficial mediante comunicado expreso de Sabadell per la Independència-Assemblea Nacional de Catalunya (ANC): “Concentració a la plaça de Sant Roc pel pròxim dissabte, dia 15 de juny, quan serà investida, amb molta probabilitat, la nova alcaldessa de Sabadell”, Marta Farrés (PSC).

En la nota, la ANC-Sabadell per la independència dedica un párrafo explícito a Marta Farrés y al PSC en general: “Esperem que els fills de l’anterior etapa Bustos actuïn sense l’esperit populista, caciquil i corrupte que el va definir, és el que els exigim. Els sabadellencs tenim el record de l’etapa anterior com una època que no es pot repetir”.

El motivo que aducen para la manifestación sería, no obstante, “l’anunci de la retirada de la pancarta que demana la llibertat dels presos independentistes de la façana de l’Ajuntament, i que està al balcó de l’edifici”. Y, dicen, la “convocatòria respon al clam popular i espontani d’una colla de ciutadans anònims amb els quals ens hi hem adherit i els donem el ressò“.

El disgusto de los medios independentistas por su derrota en las municipales, con la pérdida de la alcaldía, se manifiesta ahora en diversos niveles y registros. Desde las declaraciones de Juli Fernández (ERC) y (Crida-Cup) contra la alcaldable socialista, en el terreno de lo político, a pintadas anómimas, vandálicas, con insultos a Marta Morell, concejal de Podemos.

La nota recién publicada por Sabadell per la Independencia-ANC no menciona estos hechos y, sin embargo, insiste en lo que consideran “persecució política de l’independentisme i del dret de l’autodeterminació presentats com un problema judicial i delictiu és una manera dictatorial d’amagar la falta de respecte al poble català”.

“És més, mostra les ànsies que l’Estat espanyol té de sotmetre la minoria nacional catalana existent dins l’Estat espanyol”, añade la nota de lo cual deduce e insta, en renglón seguido a “reclamar que el govern municipal respecti i actuï amb ple sentit democràtic, de soca-rel” Y dicen que la pancarta viene amparada “per lleis i convenis internacionals”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí