L’Ajuntament impedeix a Manel Larrosa de vendre el seu llibre, davant del Ple de presa de posessió del nou consistori

0
Manel Larrosa i Núria Aymerich, en la presentació del llibre "Sabadell, ciutat fletxad"

L’urbanista i arquitecte Manel Larrosa, que va ser regidor als dos primers mandats d’Antoni Farrés, ha demanat per instància posar una petita parada a la plaça Sant Roc per vendre el seu nou llibre, “Sabadell, ciutat fletxada: Una mirada en favor d’un nou municipalisme”. Un funcionari, anònim, l’ha trucat aquest migdia, d’avui dimecres, per dir-li que no se li concedeix permís.

La parada volia posar-la dissabte al matí, coincidint amb el ple de constitució i presa de posició del nou consistori. Entre els nous regidors i igualment en els qui continuen, n’hi ha que no tan sols han llegit el llibre. Com que és tema de conversa en els medis polítics locals, bastants d’ells l’han comentat a companys, amics o coneguts, en termes generalment molt elogiosos, i tots d’allò més respectuós

Manel Larrosa s’ho ha agafat més que amb filosofia. Li ha dit, al funcionari de torn, que la contesta, en tot cas, s’ha de formular per escrit. Sense haver parlat directament amb l’autor talment maltractat, consta que així ho ha fet saber a altres persones implicades en la publicació del llibre, el qual és una anàlisi de l’estat de la ciutat, molt el de l’administració local, amb propostes corresponents.

A efectes d’adaptació i correcció editorial, en el volum consta com editora la secretària del Gremi de Fabricants i, a la vegada, de la patronal CIESC (Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comerca), Núria Aymerich, que així mateix va presentar el volum en un acte a la Llar del Llibre, el passat 30 d’abril, ple a vessar de públic i en un to tampoc gaire polèmic.

A part dels notoris mèrits de l’autor i del seu compromís constant amb el futur de la ciutat i del país, sense més remuneració que la credibilitat i d’aquí l’audiència, el llibre no deixa d’aportar propostes i estats d’opinió molt d’allò que se’n diu “societat civil”, les institucions no subjectes als partits. Larrosa, en això transversal, d’associacions de veïns a les patronals.

La reacció de Manel Larrosa dóna a entendre que atribueix aquesta reacció oficial, el que li hagin denegat el permís per posar una paradeta de tan sols un metre, al caire i tarannà del personal funcionarial establert. Com a arquitecte, i com tots els arquitectes, també brega pels permisos d’obres, que de fa anys triguen més d’un any en donar-se. No li ve de nou.

Però això no ho diu ell. Ho diu qui aquí ho subscriu, així ho interpreta, també a partir de tot d’experiències compartides, i que per no comprometre’l ni tan sols ha gosat trucar-lo. En aquest Sabadell forma part d’allò obvi, allò que molts prou saben però no es diu. Segons com pot semblar pintoresc, perquè ho és, però no és gens bonic, i fa quedar malament els polítics.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Si us plau entri el seu nom aquí